X

El Jutjat anul·la una patent d’avarca feta fora de Menorca en comprovar que no és nova

Rebutja la demanda d'una empresa eivissenca que deia fabricar les primeres sandàlies d'estil menorquí impermeables

13/12/2019

El Jutjat anul·la una patent d’avarca feta fora de Menorca en comprovar que no és nova

Els fabricants de calçat de Menorca tenen a disposició una nova sentència que els pot ajudar a protegir els seus productes. Un jutjat Mercantil ha donat la raó a una empresa menorquina en un litigi per la propietat d’una patent.

Vulcanitzats Ciutadella va ser demandada l’any passat per una empresa de fora de Menorca que fabrica el que descriuen com les primeres sandàlies d’estil menorquí impermeables. Abans, un exsoci de l’empresa de Ciutadella n’havia venut la patent a la demandant, que tot i això la va dur als tribunals. Reclamava a l’empresa de Ciutadella que deixés de fabricar les sandàlies i que l’indemnitzés.

Però el jutjat ha sentenciat en contra perquè assegura que la patent és nul·la per “manca d’activitat inventiva” i perquè “no es tracta d’una novetat”. Una decisió judicial amb la qual els responsables de Vulcanitzats Ciutadella han fet un alè i que -consideren- també pot servir per a altres fabricants.

En aquesta línia de preservació dels trets propis de productes emblemàtics el Consell Insular va posar en marxa la marca de garantia Avarca de Menorca amb un reglament que especifica els paràmetres i característiques de qualitat que han de tenir aquestes avarques. Una marca de la qual actualment hi participen dotze empreses.

13/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris