X

Assassinen un altre indígena de l’ètnia Guajajara al Brasil

Aquest poble ha adquirit notorietat internacional per la defensa dels boscos de l'Amazònia

14/12/2019

Assassinen un altre indígena de l’ètnia Guajajara al Brasil

Europapress

Un indígena de l’ètnia Guajajara ha estat assassinat prop d’una reserva de l’estat amazònic de Maranhao (nord-est del Brasil). És el quart homicidi en l’últim mes i mig contra membres d’aquest poble originari, segons han informat aquest divendres fonts oficials.

La víctima, identificada com Dorivan Soares Guajajara, de 28 anys, vivia a la reserva de Araribóia i en el moment del crim estava en companyia d’una persona no indígena, que també va ser assassinada, segons l’estatal Fundació Nacional de l’Indi (Funai) del Brasil.

No obstant això, el Consell Indigenista Missioner (Cimi), vinculat a l’Església catòlica, va afirmar que l’indígena mort és Erisvan Soares Guajajara, un adolescent de 15 anys.

De moment, es desconeixen les circumstàncies en les quals ha ocorregut aquest doble homicidi plagat d’incògnites.

El poble Guajajara ha adquirit notorietat internacional per la defensa que fan , per compte propi, de la Amazònia. Han creat grups de “guardians”, encarregats de fiscalitzar i protegir el major bosc tropical del planeta.

Des de fa diversos anys, les reserves indígenes de Maranhao són objecte d’atacs per part de compradors il·legals de terra (“grileiros”) i fusters, segons diversos informes d’organitzacions de drets humans, que també denuncien la impunitat d’aquests crims i la passivitat de les autoritats brasileres.

14/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris