X

Els experts aposten per la demanda civil per recuperar l’ús públic de camins tancats

Així ho aconsella un especialista en la matèria pels casos de Binimoti i Binigaus

14/12/2019

Els experts aposten per la demanda civil per recuperar l’ús públic de camins tancats

Un dels majors especialistes en la defensa dels camins públics, l’advocat Josep Massot, aconsella als ajuntaments des Migjorn Gran i Ferreries que presentin batalla als tribunals, per recuperar l’ús públic del camí de Binigaus i del tram del Camí d’en Kane que passa per Binimoti. Ho ha fet aquest divendres en l’obertura de les Jornades d’Història i Patrimoni de Menorca.

En relació al conflicte de Ferreries, la darrera notícia judicial va caure a l’agost com un gerro d’aigua freda sobre l’ànim dels Amics del Camí d’en Kane. El Jutjat Contenciós anul·lava la decisió de l’Ajuntament d’incorporar a l’inventari de béns públics el tram de l’històric camí que passa per Binimoti. El cas es troba actualment en apel·lació; però Massot, que aquest divendres obrí a Alaior les Jornades d’Història i Patrimoni de Menorca, recomana començar de bell nou la reivindicació davant la jurisdicció civil.

L’advocat recordà que els béns públics són imprescriptibles i que en el cas de Binimoti no existeix cap prova de desafectació (que la propietat hagi comprat en algun moment el camí). Tot i que fa només uns dies un jutge condemnava a pagar 900 euros a dos membres dels Amics del Camí d’en Kane que van passar dins la finca, des del col·lectiu esperen que la jurisdicció civil sigui la solució definitiva.

Pel que fa al camí de Binigaus el consell de l’expert per a l’Ajuntament des Migjorn Gran és el mateix: interposar un plet davant la jurisdicció civil. Diu que les proves que és públic són abundants.

Però Binigaus i Binimoti no són els únics casos. Després que s’hagin conegut les conclusions del catàleg de camins rurals de Ciutadella, l’Ajuntament ja ha fet públic que intentarà arribar a un acord amb els propietaris per garantir l’accés lliure pels trams del camí d’Algaiarens que estan tancats. Però avisa que, si no hi ha més remei, també recorrerà a la via judicial.


L’Ajuntament de Ferreries apel·larà la sentència de Binimoti

14/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris