X

Més de la meitat del que es tira als contenidors d’orgànic es podria reciclar

Destaca que s'hagi trobat un 9.43 per cent de tèxtil, i un 4 per cent de celul.losa

15/12/2019

Més de la meitat del que es tira als contenidors d’orgànic es podria reciclar

Com ho fan els ciutadans de les Balears a l’hora de tirar el fems? Aquesta pregunta l’ha mirat de respondre el Govern amb un estudi de camp: durant el darrer any s’han obert bosses de 532 camions de fems de rebuig. Se n’ha extret 250 quilos de fems de cada camió. En total 133 tones de residus analitzats. Entre les dades extretes, algunes de sorprenents.

La teoria indica que els residus orgànics s’han de tirar als contenidors corresponents o de rebuig. Però a les bosses de fems, no sempre hi posam allò que pertoca, és a dir, residus orgànics. Segons un estudi del Govern, a 15 municipis de les 4 Illes, si bé és cert que el 45 per cent del fems analitzat és materia orgànica i, per tant, està ben depositat, també s’hi han trobat un 9,43 per cent de material tèxtil, i un 4 per cent de celul·losa. És a dir, es tira roba i bolquers allà on no toca.

Amb els resultats d’aquest estudi a les mans, els tècnics de Medi Ambient ja filen prim cap a les pròximes actuacions per millorar la manera en què la població tira els seus fems.

El Govern confia a incorporar eines com bosses de fems amb codi de barres o una targeta ciutadana per poder obrir els contenidors i controlar qui actua correctament i qui no.

15/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris