X

Unides Podem proposarà que es rebaixi en 10.000 euros el plus de residència

A més proposaran que s'hagin de justificar totes les despeses que es facin amb aquesta compensació

15/12/2019

Unides Podem proposarà que es rebaixi en 10.000 euros el plus de residència

Arran de la polèmica pel plus de residència que cobren els alts càrrecs de l’actual govern (7 d’ells de Podem), avui diumenge el Grup Parlamentari Unides Podem ha fet públic que el proper dimarts, a la sessió plenària on es votaran els Pressupostos de la Comunitat Autònoma, presentaran una transacció ‘in voce’ a l’esmena de Més per Menorca que proposarà reduir en 10.000 euros l’esmentat complement. Així  la formació morada vol que la compensació es rebaixi dels 22.000 euros anuals actuals fins a 12.000 euros anuals.

A més proposaran que tota despesa estigui subordinada a justificació per part dels que perceben aquesta compensació, i al control per part del Govern per tal que s’expliqui de forma clara el destí de la compensació i que s’aporti la documentació justificant corresponent. I és que fins ara aquest complement salarial era a fons perdut i els beneficiaris no havien de justificar-ne les despeses.

També volen que a partir d’ara es justifiquin les dietes de tots els diputats, demanda que sol·licitaran a través d’un escrit a la Mesa del Parlament de les Illes Balears per part del Grup Parlamentari. Asseguren que aquesta mesura s’aplicarà als càrrecs de Podem, independentment de si s’aprova o no la transacció ‘in voce’, i que la diferència anirà destinada a entitats socials de les Illes Balears.

Finalment, si no s’accepta la transacció, el grup redactarà una Proposició No de Llei o la iniciativa pertinent per instar a la modificació d’aquest punt de la Llei de Pressuposts.

La formació ha volgut recordar que aquesta compensació està regulada per Llei des de fa anys i ha afegit que en arribar es varen trobar “aquestes condicions o regles del joc ja establertes des de feia anys i aprovades en seu parlamentària any rere any”.

Llegeix aquí el comunicat oficial de Unides Podem.


Podem intenta frenar la crisi pel plus de residència
El sector crític de Podem demana la dimissió de Mae de la Concha pel plus d’insularitat
Quinze alts càrrecs del Govern cobren un plus de 22.000 euros anuals per tenir la residència fora de Mallorca

15/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris