X

Palma amplia fins als 25.000 euros els ajuts als comerços emblemàtics

El Govern obre la porta del catàleg més carismàtic a la resta de municipis de les Illes

16/12/2019

Palma amplia fins als 25.000 euros els ajuts als comerços emblemàtics

L’Ajuntament de Palma ampliarà fins als 25.000 euros anuals la partida d’ajudes pels comerços emblemàtics, que al catàleg de l’any que ve podria superar el centenar. Enguany s’han destinat 20.000 euros a la col·lecció formada per 90 establiments, 12 més que el 2018.

Estam parlant de tots aquells establiments oberts abans de l’any 1940, els que tenen una activitat singular o que el seu edifici conté elements patrimonials protegits o declarats bé d’interès cultural. Uns requisits que es podrien alterar per donar cabuda a noves incorporacions, explica a IB3 Ràdio el director general de Comerç de Palma, Fabrizio di Giacomo.

Altres propostes per potenciar aquest comerç de proximitat són crear rutes turístiques, una nova pàgina web o la campanya de Nadal que començarà aquest dimarts al Mercat de l’Olivar. A més, els establiments poden optar cada any a una subvenció d’entre 300 i 600 euros. En aquest sentit, Cort ha incrementat en 5.000 euros el pressupost per aquestes ajudes l’any que ve.

En la mateixa línea, el president d’AFEDECO, Toni Gayà, reconeix les dificultats dels petits comerciants i la necessitat de treballar de la mà amb l’ajuntament per fer front a les grans marques.

El responsable de PIMECO, Toni Fuster, va més enllà i parla de la necessitat de crear rutes turístiques o potenciar la pàgina web del catàleg, punts que l’ajuntament vol posar en pràctica en 2020.

El Govern fa feina en aquests moments amb la resta de municipis de les Illes perquè aquest catàleg de comerços emblemàtics de Palma també pugui ser una realitat als pobles que ho desitgin.

16/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris