X

El 80% dels treballadors dels geriàtrics pateixen dolors crònics per les càrregues de feina

El 22% de personal laboral de 55 a 65 anys acaba consumint psicofàrmacs associats amb l'ansietat i la depressió

19/12/2019

El 80%25 dels treballadors dels geriàtrics pateixen dolors crònics per les càrregues de feina

CCOO ha constatat mitjançant un estudi que els treballadors de les residències geriàtriques experimenten unes càrregues de treball desmesurades en la majoria dels casos. Després d’entrevistar més de mil professionals del sector a tot l’estat, afirmen que el 80% confessen tenir dolors crònics a tres o quatre parts del cos. Per poder continuar treballant, es veuen forçades, primer a prendre analgèsics però després deriven en medicaments molt més forts. Segons dades del pla nacional contra drogues, el 22% de personal laboral dels geriàtrics de 55 a 65 anys acaba consumint psicofàrmacs associats amb l’ansietat i la depressió.

La campanya de CCOO intenta sensibilitzar aquests treballadors i fer-los entendre que el problema deriva de les condicions de feina que experimenten.

A les Illes hi ha uns 2.000 treballadors a geriàtrics. Denuncien manca de previsió de riscos laborals i adverteixen que el cas d’aquests treballadors, el 90% del qual són dones, és fins i tot més greu que el que pateixen les cambreres de pis perquè s’afegeix el component de tractar amb persones i, per tant, té un caràcter emocional.

19/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris