X

La borrasca Elsa arriba amb fort vent i mala mar a les Balears

Acomiadarem la tardor amb una situació de marcada inestabilitat, amb vent intens i onatge

20/12/2019

La borrasca Elsa arriba amb fort vent i mala mar a les Balears

Xisco Siquier, s'Estanyol

El pas de la borrasca Elsa per la península Ibèrica ha deixat pluges molt intenses, amb un balanç de dues víctimes mortals i nombrosos danys materials. Aquí a les illes, el vent i la mala mar han estat els protagonistes del dia. Un cop màxim de 148 km/h a sa Tudossa i un altre de 135 km/h al cap de Formentor. També ratxes molt intenses a Menorca i les Pitiüses, com els 78 km/h de es Mercadal, 82 km/h a Sant Antoni de Portmany o els 75 km/h de Sant Francesc. Tanmateix, les onades han arribat als 6,6 metres a Palma, 6,2 metres a sa Dragonera o 5,7 metres a la boia de Maó. Com veieu, situació ben complicada arreu.

Per demà dissabte tindrem una jornada molt ventosa i amb una notable alteració marítima. S’ha activat l’avís de color groc per part de l’Aemet (Agència Estatal de Meteorologia) per fort vent a totes les illes per ràfegues que poden superar els 80 km/h. Pel que fa a l’estat de la mar s’ha activitat l’avís de color taronja per onades de 3 a 5 metres d’altura a causa del vent del sud-oest (llebeig). Les temperatures continuaran molt suaus, al voltant dels 20 ºC a molts indrets, i cels variables amb estones de sol i amb probabilitat de qualque ploguda a primeres hores del matí a Mallorca.

Diumenge arribarà l’hivern astronòmic i seguirem amb molt de vent i situació marítima complicada. Els avisos seguiran vigents i fins al capvespre no afluixarà el vent. El sol s’imposarà per tot i els termòmetres no experimentaran gaires canvis, tot i que amb una certa tendència a la baixa. S’espera una baixada més notable cap al nord de Mallorca, d’entre 2 i 3 ºC.

Així doncs haurem d’estar atents a aquest temporal de vent i mala mar que es mantindrà amb nosaltres les pròximes 48 hores. Seguiu la informació a l’espai del temps d’IB3 i a les xarxes socials.

20/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris