X

La Cambra dels Comuns del Regne Unit aprova la llei del Brexit de Johnson

La mesura ha tirat endavant amb 358 vots a favor i 234 en contra

20/12/2019

La Cambra dels Comuns del Regne Unit aprova la llei del Brexit de Johnson

EFE/EPA/NEIL HALL

La Cambra dels Comuns del Regne Unit ha aprovat aquest divendres per ampli marge la llei que estableix les bases per la sortida del país de la Unió Europea, la qual cosa facilitarà al primer ministre, Boris Johnson, complir la seva promesa per poder culminar el Brexit a la data fixada, el 31 de gener de 2020.

La mesura ha tirat endavant amb 358 vots a favor i 234 en contra, gràcies a la majoria absoluta de la qual gaudeix el Partit Conservador després dels resultats de les eleccions del 12 de desembre. La llei prohibeix expressament la sol·licitud d’una nova pròrroga del Brexit a la Unió Europea.

“Ens unim com un nou Parlament per trencar el bloqueig i aconseguir per fi el Brexit“, ha proclamat Johnson abans de la votació, en un debat en el qual el líder laborista, Jeremy Corbyn, va avançar que el seu partit s’inclinaria de nou pel ‘no’ a l’acord.

El Parlament interromprà la seva activitat amb motiu de les festes i tornarà el 7 de gener. Serà llavors quan es completi el procés de tramitació que donarà peu a la ratificació definitiva de l’acord.

20/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris