X

Pendents de la resposta de l’Advocacia de l’Estat

La Fiscalia de l'Estat demana a Llarena que mantengui les euroordres i la resta de mesures cautelars contra Carles Puigdemont i Toni Comín

23/12/2019

Pendents de la resposta de l’Advocacia de l’Estat

Mentre seguim pendents de la resposta de l’Advocacia de l’Estat a la justícia europea pel que fa a la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodipiutat. Qui sí que ja s’ha pronunciat és Fiscalia de l’Estat. Demana al jutge instructor del procés, Pablo Llarena, que mantengui les euroordres i la resta de mesures cautelars contra l’expresident català Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, entre elles, l’ordre de lliurament a Espanya. També sol·licita al Parlament Europeu la suspensió de la seva immunitat. Puigdemont i Comín acudiren divendres al Parlament Europeu per iniciar els tràmits per ser reconeguts com a eurodiputats, després que el dijous s’aixecàs el veto per poder accedir a la seu parlamentària europea.

I mentrestant, el govern de la Generalitat ha celebrat la seva darrera reunió abans de les festes de Nadal i després que el Tribunal Superior de Justícia hagi condemnat a un any i mig d’inhabilitació el president català, Quim Torra. També, ara que el tribunal europeu ha avalat la immunitat com a eurodiputat de Junqueras. A la roda de premsa d’avui matí, Meritxell Budó també s’ha referit a la posició del govern català davant les negociacions de la investidura de Pedro Sánchez.

 

23/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris