X

Deixen de funcionar dos dels quatre grups des Murterar

Actualment la central d'Alcudia representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears

26/12/2019

Deixen de funcionar dos dels quatre grups des Murterar

Gairebé quatre dècades després que entrassin en funcionament, els grups 1 i 2 de la central tèrmica des Murterar, els més antics i els més contaminants, deixaran de funcionar de manera definitiva. Actualment la central des Murterar representa el 65% de les emissions de tot el sector elèctric i el 29% del conjunt de les Balears.

Els altres dos grups que hi ha a les instal·lacions d’Alcúdia continuaran funcionant, però amb un límit màxim de 1.500 hores anuals fins a l’estiu del 2021. L’objectiu final és el tancament total de la central des Murterar per complir la normativa europea.

El tancament dels dos primer grups però afecta a 54 treballadors. Quinze seran traslladats altres instal.lacions i 2 s’en van voluntariament a la Península. Però el futur dels altres 37, enlaire.

Tot i el compromís que es mantendran els llocs de feina els treballadors veuen amb preocupació el que passarà en el pròxims mesos. Asseguren que no estan en contra d’una transició energètica però creuen que s’ha fet de manera precipitada.

26/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris