X

11 persones detingudes per viatjar en pastera a Eivissa, 14 a Cabrera

El 2019 ha estat un any de rècord. En total a les Balears han arribat, almanco, 507 persones en 41 embarcacions

02/01/2020

11 persones detingudes per viatjar en pastera a Eivissa, 14 a Cabrera

L’avís de la primera embarcació amb migrants a bord arribada a les Pitiüses el 2020 l’ha donat un veí de la zona des Cubells, al municipi de Sant Josep, al voltant de les 9:00 del matí. Ha vist unes persones d’origen magribí caminat per la zona, un fet que l’ha empès a telefonar a l’112.

Un cop iniciat el dispositiu de recerca per terra mar i aire, s’ha localitzat una embarcació en una zona de complicat accés coneguda com a Cala de les Ovelles. Posteriorment, la barca ha estat remolcada fins al port d’Eivissa.

Delegació del Govern ha informat de la detenció d’11 immigrants, que procedirien d’Algèria. No es descarten més detencions, de fet, la recerca de més integrants de l’embarcació arribada avui matí a Sant Josep continua, per part de la Guàdia Civil, amb la col·laboració de la Policia Local.

A més d’aquestes quatre persones, aquest mateix dijous s’ha interceptat una pastera en aigües del litoral de l’illa de Cabrera amb 14 homes a bord. Així com han explicat, els seus tripulants han estat detinguts i han estat desembarcats a la Colònia de Sant Jordi (Mallorca).

L’embarcació ha estat detectada pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) i ha estat interceptada pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

La pastera arribada aquest dijous, la primera de l’any, se suma a les tres que van arribar a les costes de Balears fa just una setmana, la matinada del passat dijous 26 de desembre, amb 27 immigrants.

La primera d’elles la va detectar també el SIVE al voltant de l’una de la nit al sud-est de Cabrera, amb 10 ocupants a bord. La segona va arribar a la zona de Cala Pi, al municipi de Llucmajor, i van ser detinguts 7 immigrants. La tercera va ser localitzada a la platja de Can Marí, a Formentera, amb 10 persones més.


Arriben tres pasteres a les Balears: una a Cabrera, una a Cap Blanc, i una altra a Ca Marí, a Formentera
Els serveis d’acollida de menors de les Pitiüses, sobrepassats per l’arribada de pasteres

 

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris