X

La reforma del Teatre Principal d’Inca segueix aturada a l’espera d’un nou concurs

Les obres, executades al 75 per cent, han d'estar enllestides la primavera del 2021 si no es vol perdre una subvenció europea de 3 milions d'euros

02/01/2020

La reforma del Teatre Principal d’Inca segueix aturada a l’espera d’un nou concurs

Les obres de reforma del Teatre Principal d’Inca fa ja dos mesos que estan aturades. L’empresa Vías y Construcciones li reclamava al Patronat que el gestiona un sobrecost d’1,6 milions d’euros per finalitzar els treballs, fet que va provocar que -per segona vegada des de l’inici de la reforma, l’any 2014- s’aturassin les feines quan ja estaven executades en un 75 per cent. Ara es convocarà un nou concurs per acabar les obres que permetin obrir el teatre la primavera de l’any que ve,  ja que si no es podría perdre una subvenció de 3 milions d’euros atorgada a través del fons FEDER.

La reforma del teatre anirà acompanyada d’una operació d’esponjament urbanístic consistent en la creació d’una plaça just davant de la façana principal del teatre que es finançarà amb una subvenció de 500 mil euros provinents de la Borsa d’Allotjaments Turístics. Durant els propers mesos es durà a terme la demolició de les cases afectades mentre que per a la urbanització de la plaça l’Ajuntament espera aconseguir una altra subvenció del Govern.

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris