X

ERC s’abstendrà a la investidura de Pedro Sánchez

Aquest acord inclou el reconeixement del conflicte polític, l'activació de la via política per solucionar-lo i la creació d'una mesa bilateral de diàleg

02/01/2020

ERC s’abstendrà a la investidura de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez té més a prop poder afrontar el debat de la seva investidura que ja està convocat a partir de dissabte a partir de les 9 del matí. El Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat la seva abstenció a la investidura de Sánchez com a president del Govern i validen els acords amb el PSOE de manera majoriatària pels assistents.

Aquest acord inclou el reconeixement del conflicte polític, l’activació de la via política per solucionar-lo i la creació d’una mesa bilateral de diàleg entre el Govern central i català.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ja ha convocat el ple que arrencarà aquest dissabte a les 9 del dematí. El líder socialista encetarà el ple amb el seu discurs d’investidura. Després serà el torn del debat amb les intervencions de cadascun dels grups parlamentaris.

Diumenge està prevista la primera votació, on Sánchez no tindrà assegurada la majoria absoluta. Serà dimarts que ve, en la segona votació, quan Sánchez podria sortir investit president ja que tan sols necessitarà una majoria simple, més sis que nos. Mentre, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, votarà a favor de la investidura.

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris