X

Mesurar efectes del mal temps dins el dic de Son Blanc permetrà reduir-ne els tancaments

El mecanisme, que ja ha començat a operar, avalua l'agitació de la mar dins el port exterior de Ciutadella

04/01/2020

Mesurar efectes del mal temps dins el dic de Son Blanc permetrà reduir-ne els tancaments

Els càlculs dels autors del projecte del dic de Son Blanc preveien que aquest port s’hauria de tancar 250 hores a l’any; una xifra que no s’ha superat el 2019 (tot i que durant els dos darrers mesos el mal temps va obligar a tancar-lo un de cada tres dies, com a mínim durant algunes hores), però que ha oscil·lat de les 200 hores de 2013 a les 400 de l’any 2017. El fet que els vaixells que hi atraquen siguin cada vegada més grossos també comporta que els criteris de seguretat de Capitania Marítima siguin cada cop més elevats. Per això s’ha instal·lat un sistema que ha de permetre millorar els criteris de tancament del port exterior de Ciutadella.

El dic de Son Blanc ha rebut durant el 2019 gairebé 500.000 passatgers, una xifra rècord. Per aquest motiu des del Govern consideren que és urgent aplicar millores a la zona terrestre. Entre elles una nova terminal portuària, així com articular mesures per a afrontar els problemes d’operativitat i de trànsit que es produeixen, especialment a l’estiu, amb l’augment de l’arribada decamions de mercaderies.

Paral·lelament, Ports de Balears també actua al port de Fornells. Es preveu que la primera part de les obres acabin abans de l’estiu, per iniciar la segona a la zona des Pla, a l’octubre. S’hi inverteixen 8 milions d’euros i aquestes feines haurien d’estar enllestides la primavera de 2022.

04/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris