X

Detenen un home per matar la seva dona i la seva filla a Esplugues

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat, al costat de la Policia Local d'Esplugues, a l'habitatge, on han detingut al suposat autor del doble crim

06/01/2020

Detenen un home per matar la seva dona i la seva filla a Esplugues

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 27 anys acusat de matar la seva dona, de 28, i la seva filla, menor d’edat, a la seva casa d’Esplugues de Llobregat (Barcelona), en el primer assassinat de crim masclista d’Espanya.

Segons ha informat la policia catalana, el doble homicidi ha ocorregut cap a les 6.10 hores d’aquest matí, quan l’home, de nacionalitat espanyola i veí d’Esplugues, ha matat a la seva dona i la seva filla en el domicili familiar.

Els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat, al costat de la Policia Local d’Esplugues, a l’habitatge, on han detingut al suposat autor del doble crim. Al lloc també han acudit efectius dels Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han confirmat la mort de la dona del detingut i de la filla, que segons fonts pròximes a la investigació tenia tres anys. La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sur s’ha fet càrrec de la investigació.

El detingut passarà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Esplugues de Llobregat els propers dies.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat “horroritzat i indignat” pel presumpte doble assassinat masclista i ha demanat treballar contundentment per acabar amb aquesta xacra.

Corprès i horroritzat. I indignat. Només portem sis dies d’any i a Catalunya ja tenim dues víctimes de violència de gènere. Hem de treballar contundentment des de tots els fronts contra les arrels que sostenen aquesta xacra“, ha sostingut Torra en una publicació a Twitter.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha lamentat també l’assassinat.”Ningú impedirà que continuem lluitant contra la violència masclista. Existeix, i continua matant, colpejant, humiliant. Ni una més”, ha assenyalat Sánchez. El líder socialista ha qualificat de “terrible” que un home hagi assassinat presumptament la seva dona i la seva filla “de pocs anys” i ha traslladat tot el seu afecte per als seus familiars i amics.

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha condemnat el presumpte assassinat masclista succeït aquest dilluns a la localitat: “Ni un pas enrere contra la violència masclista”. “Abatuda. Avui ens aixequem amb la pitjor de les notícies. El masclisme criminal contínua destrossant vides. Avui a Esplugues ens han arrabassat a Mónica i la seva filla. El meu afecte i acompanyament a tota la família”, ha defensat Díaz.

Les xifres de 2019

El 2019, una dona de 26 anys apunyalada pel seu company a Laredo (Cantàbria) el 3 de gener es va convertir en la primera víctima de violència de gènere d’aquest any.

Almanco 55 dones van perdre la vida a mans de les seves parelles o exparelles el 2019, la qual cosa va suposar un nou repunt i que la xifra de víctimes mortals fos la més alta des de 2015, d’acord amb les dades oficials.

El nombre d’assassinats per violència de gènere no ha aturat de créixer des del 2017, quan es van comptabilitzar 50 assassinades, i també va créixer el 2018, any que va tancar amb 51. Al 2016, amb 49 dones assassinades, va descendir la xifra de víctimes respecte a 2015, any en què varen morir 60 víctimes.

06/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris