X

Ciutadella inicia el trasllat de les restes animals de l’escorxador perquè siguin reaprofitades

Es venen a una empresa menorquina, que les congelarà, i permetrà un estalvi de 132.000 euros l'any

07/01/2020

Ciutadella inicia el trasllat de les restes animals de l’escorxador perquè siguin reaprofitades

Ciutadella inicia demà dimecres el trasllat dels subproductes animals de l’escorxador per a que siguin tractats en una planta de fora de Menorca. D’aquesta manera deixarà d’incinerar a Milà el 90% d’aquestes restes, que ara es reaprofitaran. La mesura, a més, suposarà un estalvi d’un 130 MIL euros l’any.

Transports Cardona, l’empresa adjudicatària del servei, congelarà aquests subproductes no aptes per al consum humà i els traslladarà a una planta de la península per a que es transformin en pinso i d’altres productes.

L’Ajuntament ven aquestes restes i és l’empresa qui després decideix en quin planta es tractaran. D’aquesta manera, el consistori escapa a l’exigència de la concessionària de Milà, que defensava que el contracte obligava a tractar tots aquests resdius a la planta insular.

Una iniciativa que, a més, representarà un estalvi del 41% sobre els 320.000 euros l’any que paga actualment. De les 400 tones l’any que es cremen a Milà, 360 es poden reutilitzar. El cost de fer el tractament a Milà és de 800 euros per tona, mentre que Transports Cardona es farà càrrec de les 360 tones reaprofitables per 443 euros, pràcticament la meitat. L’estalvi serà de 132.000 euros l’any.

07/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris