X

Davallen entre el 18 i el 50% els ingressos de pacients crònics

Des de la posada en marxa del Pla d'Atenció a la Cronicitat s'ha aconseguit donar una resposta sociosanitària als malalts amb manco recursos

07/01/2020

Davallen entre el 18 i el 50%25 els ingressos de pacients crònics

A les Balears, es calcula que unes 35 mil persones pateixen més de 3 malalties cròniques, com ara hipertensió, obesitat, diabetis, artrosi o malaltia pulmonar obstructiva. Des que es va posar en marxa el Pla d’Atenció a la Cronicitat ara fa tres anys ja se n’han identificat 13.720.

De moment, expliquen, s’ha aconseguit reduir entre un 18 i un 50% els seus ingressos hospitalaris. Principalment els d’aquells amb malalties en fase més avançada.
També es redueixen a la meitat les visites a urgències . En canvi s’ha augmentat l’atenció domiciliària en un 41 per cent.

El pla d’Atenció a la Cronicitat, destaquen, ha permès també implantar la figura de la infermera gestora, que fan seguiment als pacients, i de donar una sortida sociosanitària a malalts crònics amb manca de recursos.

En aquests moments, recorden, els hospitals públics de les Illes disposen d’unitats de cronicitat específiques amb 78 llits. A aquests, se sumen els 381 repartits entre l’hospital general, el Joan March, el Verge del Toro i Sant Joan de Déu. Unes infraestructures que creixeran, diuen, amb la posada en marxa del nou Son Dureta o el nou pavelló de can Misses.

07/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris