X

Sánchez anunciarà el nou govern espanyol la pròxima setmana

El PSOE i Unides Podem protagonitzaran el primer govern de coalició a l'Estat de la democràcia recent

07/01/2020

Sánchez anunciarà el nou govern espanyol la pròxima setmana

EFE/Juan Carlos Hidalgo

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ja ha anat al Palau de La Zarzuela per comunicar formalment al rei la investidura de Sánchez. Felip VI ha signat el reial decret que demà dimecres es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat.

També demà, a les 11 del dematí, Pedro Sánchez jurarà el seu càrrec davant del cap de l’Estat. El nou president ha fixat per a la setmana que ve l’anunci de la composició del nou govern espanyol.

El PSOE i Unides Podem protagonitzaran el primer govern de coalició a l’Estat de la democràcia recent. I serà un govern que tendrà poc marge de maniobra, si ens fixam amb les xifres amb què ha estat investit Pedro Sánchez. És el president que ha obtingut manco vots a favor en una democràcia: 167.

Només Felipe González l’any 1989 va igualar aquesta xifra, però en aquell moment el Congrés tenia temporalment 332 diputats.

També mai abans no havia tengut lloc una investidura amb tant poc marge, només dos vots de diferència. I pel que fa als vots en contra, Sánchez és el segon amb més “nos”. El primer va ser Aznar el 1996, que en va obtenir 166, un més que Sánchez.


Sánchez no anunciarà la composició del seu govern fins a la setmana que ve
Armengol afirma que Sánchez ja coneix els compromisos amb les Balears
Sánchez cercarà mecanismes per evitar majories de bloqueig

07/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris