X

Sánchez cercarà mecanismes per evitar majories de bloqueig

Els socialistes han tancat les intervencions criticant el assetjament de l'oposició

07/01/2020

Sánchez cercarà mecanismes per evitar majories de bloqueig

Pedro Sánchez ha qualificat d’inadmissible que el govern hagi estat un any i mig sense plenitud de facultats i ha anunciat que cercarà mecanismes per evitar les majories de bloqueig. Els Populars i VOX han acusat Sánchez de voler canviar el règim del 78 i de governar de manera ilegítima.

Unides Podem i el PNB han carregat contra el PP i VOX perquè aquests dies han identificat la institució de la monarquia amb els partits de dretes. La qüestió catalana ha tornat a ser protagonista del debat avui al Congrés dels Diputats.

Els socialistes han tancat les intervencions criticant el assetjament de l’oposició i demanant que s’inauguri un nou temps. Adriana Lastra ha agraït als diputats que hagin possibilitat la investidura de Pedro Sánchez.

Sánchez ha aconseguit 167 vots a favor de socialistes, Unides Podem, Partit Nacionalista Basc, Más País, Compromís, Nova Canàries, Bloc Nacionalista Gallec i Terol Existeix. Hi han votat en contra 165 diputats del PP, VOX, Ciutadans, Junts per Catalunya, Coalició Canària, els regionalistes de Cantàbria, Navarra Suma, Fòrum Astúries i la CUP. I s’hi han abstingut 18 diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya i d’EH Bildu.

07/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris