X

2.000 fumadors balears intentaran deixar-ho enguany amb el nou programa públic de deshabituació

Els centres de salut de les Illes ja ha començat a receptar Vareniclina i Bupropion

08/01/2020

2.000 fumadors balears intentaran deixar-ho enguany amb el nou programa públic de deshabituació

El Sistema Nacional de Salut finançarà per primera vegada i amb 200.000 euros la Vareniclina i el Bupropion, els tractaments farmacològics per deixar de fumar, tal i com es va acordar a les reunions de la Comissió Interministerial de Preus, juntament amb el Govern i les comunitats autònomes. A les Balears està previst que s’adhereixin al pla uns 2.000 fumadors enguany.

La prescripció d’aquests medicaments es fa amb recepta electrònica per a tots aquells pacients inclosos en un programa de suport individual o en grup i que compleixin un seguit de requisits. “Han de ser fumadors importants, de més de 10 cigarretes al dia, i haver mostrat interès per deixar-ho, al manco el darrer any”, ha explicat el director general de Farmàcia, Nacho García a IB3 Ràdio.

El tractament dura entre nou i dotze setmanes i només es finançarà al fumador un intent de deixar-ho a l’any. Els metges ja han començat a prescriure receptes i les farmàcies també han notat en aquests primers dies de l’any un augment de les persones interessades a deixar de fumar amb aquest tractament.

El tabac, en xifres

L’any passat varen morir per aquesta causa 8 milions de persones a tot el món, un milió dels quals eren fumadors passius. A Espanya el tabac provoca 130 morts al dia i entre 50.000 i 55.000 persones a l’any pateixen càncer de pulmó o malalties respiratòries relacionades.

08/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris