X

El pi de sant Antoni de Pollença ja està a punt

Els pollencins han donat el sus a les festes anant a talar el pi a la finca de Ternelles

08/01/2020

El pi de sant Antoni de Pollença ja està a punt

El pi de sant Antoni d’enguany a Pollença farà 21 metres de llargària. La comissió de festes l’ha triat així perquè no hi hagi problemes alhora de baixar-lo fins al poble i maniobrar pels carrers estrets de Pollença.
Avui matí un grup d’una cinquentena de persones s’ha desplaçat fins la finca de Ternelles, on fa molts anys es va a cercar el pi protagonista de la festa, i l’han talata i deixat a punt per dia 17.
El dia de sant Antoni, molta gent del poble pujarà fins a la finca, per dinar de torrada i acompanyar l’arbre fins la plaça Vella, on els joves més valents intentaran pujar-lo.

El pi que han triat enguany no es trobava a un lloc de fàcil accés. La comissió de festes i una cinquantena de persones que han entrat a la finca de Ternelles s’han hagut d’enfilar ben amunt per trobar el pi ideal.  A cops de destral, com mana la tradició, els pollencins han talat el pi, però tombar-lo no ha estat tan bo de fer, ha quedat penjat entre les branques del pinar, i a força d’estirades de corda, finalment l’han aconseguit tombar.

08/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris