X

El Tribunal Suprem manté Oriol Junqueras a la presó i assegura que no té immunitat

Quim Torra ha demanat que s'acati la sentència del Tribunal de Justícia Europeu

09/01/2020

El Tribunal Suprem manté Oriol Junqueras a la presó i assegura que no té immunitat

EFE/ Ballesteros

El Tribunal Suprem manté Oriol Junqueras a la presó i assegura que no té immunitat. Considera que està condemnat a una sentència ferma de 13 anys de presó i inhabilitació i que això comporta l’exclusió de la condició d’eurodiputat que el va reconèixer el Tribunal Europeu.

A més, no s’ha de demanar suplicatori. D’aquesta manera, Junqueras no podrà recollir la seva acta d’eurodiputat. El Parlament Europeu pretenia que el pròxim 13 de gener prengués possessió del seu càrrec.

Previàment, avui matí, la sala tercera del Suprem ha rebutjat suspendre de manera urgent l’acord de la Junta Electoral Central en què retirava la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

I en relació a la decisió del Tribunal Suprem, s’hi ha pronunciat el president de la Generalitat, Quim Torra. Ha demanat l’alliberament d’Oriol Junqueras i que s’acati la sentència del Tribunal de Justícia Europeu.

“És una prova més, una prova palpable, del que és la degradació democràtica de l’Estat Espanyol. És absolutament impensable en cap altre país d’Europa les resolucions que avui s’han produït al Tribunal Suprem“, ha declarat Torra. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha exigit l’alliberament immediat d’Oriol Junqueras perquè dilluns pugui assistir a l’acte d’inici del nou curs del Parlament Europeu.

09/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris