X

El 50% dels pacients asmàtics no segueix el tractament prescrit

El 50 per cent dels pacients d'asma no empren mai els inhaladors, imprescindibles per tractar la malaltia. I un de cada tres afectats per la malaltia pulmonar obstructiva-crònica ho fa malament. Aquestes males pràctiques, suposen que s'aguditzin aquestes patologies que poden comportar greus conseqüències

09/01/2020

El 50%25 dels pacients asmàtics no segueix el tractament prescrit

Prop del 5 per cent de la població balear té asma. Més d’un 10 per cent dels majors de 40 anys, pateixen la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Dues patologies que tenen com a principal tractament la inhalació de fàrmacs com els broncodilatadors, que dilaten les vies respiratòries, i els corticosteròides que baixen la inflamació. Un gest que un de cada tres pacients d’EPOC fan malament. Els principals errors són, per exemple, un mal muntatge del dispositiu, no agitar-lo prèviament, no comprovar si hi queda medicament o simplement una mala coordinació entre la inspiració i l’aplicació. La dada que més preocupa els metges, però, és que un de cada dos asmàtics, és a dir la meitat d’aquests malalts, ni tan sols es medica. I això pot comportar greus conseqüències.

Per això, diuen, és imprescindible una major educació i una comunicació medico-pacient a les consultes i oferir sempre el dispositiu que millor s’adapti a cada cas. Aquest ha estat avui l’estudi guardonat com a millor publicació científica en l’edició dels premis d’investigació que ha atorgat l’hospital de Son Espases enguany.

09/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris