X

El pregó de Fernando Estrella enceta les festes de Sant Sebastià 2020

L'artista ha animat els palmesans a "passar-ho de puta mare" i a "estimar-se els uns als altres"

11/01/2020

El pregó de Fernando Estrella enceta les festes de Sant Sebastià 2020

Fernando Estrella ha animat els palmesans a “passar-ho de puta mare” i a “estimar-se els uns als altres” en la lectura del pregó de les festes de Sant Sebastià de Palma. L’artista ha explicat en el seu discurs com l’any 1978 es “va tornar boig” per Mallorca, en la seva primera visita a l’illa i com després en la mili va conèixer al fundador de Diabètiques Accelerades, Toni Socias, a qui ha agraït que li introduís “en l’ambient de lluita pels drets”. Va ser llavors quan va venir a viure a l’illa.

L’artista ha recordat com va començar de cambrer i fent cercaviles, l’època de Peor Imposible, que va començar com una festa d’Halloween en ses Voltes al costat d’unes amigues i els seus al·lots, i al final va durar sis anys. També ha parlat del seu tercer lloc en el primer concurs Pop-Rock de Palma.

En el pregó, Estrella ha recordat com els anys noranta van ser “una mica de no saber què fer amb la seva vida” i les seves anades i vingudes a Palma on va tornar animat per Pepa Charro i Xavi de las Heras per celebrar el 20 aniversari de Peor Imposible i muntar amb ells el Bar Flexas.

L’artista ha conclòs el seu discurs reiterant que “Sant Sebastià el que vol és que us ho passeu de puta mare en les festes i que us estimeu els uns als altres, perquè aquesta ciutat tan guapa és el que es mereix: visca Palma, visca Palma i visca Palma”. A banda del pregó d’Estrella, també ha tingut lloc aquest migdia el pregó infantil escrit per Caterina Valriu i recitat per Cati Marquès, a més dels gegants, els caparrots i la batucada.

11/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris