X

D’on és la mel que compram?

Apaema demana un millor etiquetatge de la mel per evitar el frau

11/01/2020

D’on és la mel que compram?

Les etiquetes han d’assenyalar d’on és la mel que compram, però només obliguen a indicar el país d’origen, no la regió. A més, en cas que sigui una barreja de procedències diferents, s’ha de marcar al pot. Tot i això, l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema) ha sabut d’alguns venedors de mel que en compren de l’estranger, la barregen amb mel d’aquí i la venen com a producte local. Demanen al Govern que combati aquesta picaresca.

“Es pot fer més feina en perseguir el frau. Hi ha revenedors que compren mel de fora i la revenen com a mallorquina. Els costos de producció són menors, però mantenen els preus com si fos mel d’aquí”, assegura el director tècnic d’Apaema, Nofre Fullana.

La Conselleria d’Agricultura els respon que fan controls de l’etiquetatge i del contingut a través de l’Institut de Qualitat Alimentària. El Govern ha obert el 2019 vuit expedients per frau o per mal etiquetatge en la mel. En els casos més greus, les sancions poden arribar fins als 600.000 euros.

A partir d’aquest mes, el Govern organitzarà tres cursos per explicar als petits productors de mel tots els detalls de la normativa d’etiquetatge.

11/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris