X

Les comunitats de veïnats ja poden optar a subvencions per instal·lar plaques solars

Les 319 instal·lacions que es varen fer l'any passat representen una reducció de 3.260 tones de CO2

12/01/2020

Les comunitats de veïnats ja poden optar a subvencions per instal·lar plaques solars

Per primera vegada, les comunitats de propietaris podran optar a les subvencions dels fons Europeus per instal·lar plaques fotovoltaiques a les Balears. Fins ara, només ho podien demanar pymes, entitats sense ànim de lucre i persones físiques amb domicili a les Illes. El govern ha convocat aquestes noves ajudes per un valor de 3 milions d’euros i que es poden demanar fins al 28 de març.

Se’n varen començar a tramitar un miler de sol·licituds, però no hi ha hagut diners suficients per a tothom. Per això, el Govern ha aprovat per a aquest 2020 una nova convocatòria de subvencions dotada en 3 milions d’euros i, a més, permet per primera vegada que comunitats de veïnats se’n beneficiïn també.

Hi ha famílies que ja han notat l’estalvi d’ençà que tenen les plaques. Si bé la inversió inicial és important, comparant la factura del mes de maig-juny sense plaques i la del juny-juliol amb la instal·lació feta, han pagat 100 euros manco. Un bon estudi de l’habitatge i les necessitats garanteixen l’estalvi. Una família que contracti una potència de 5 quilowatts pagaria per la instal·lació devers 10.000 euros. Amb la subvenció, cal restar-ne uns 4.500; per tant, tot costaria uns 5.000 euros. La demanda de sol·licituds és cada vegada major.

Les 319 instal·lacions que es varen fer l’any passat representen una reducció de 3.260 tones de CO2 i han suposat incrementar la capacitat de producció d’energia renovable en 2,3 megawatts.

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris