X

Sánchez justifica l’ampliació dels ministeris perquè així el Govern serà més “actiu” i “resolut”

L'estructura d'aquest Executiu serà la més gran des de l'època d'Adolfo Suárez

12/01/2020

Sánchez justifica l’ampliació dels ministeris perquè així el Govern serà més “actiu” i “resolut”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha justificat l’ampliació dels ministeris perquè així el Govern serà més “actiu” i “resolut”. L’estructura d’aquest Executiu serà la més gran des d’Adolfo Suárez. Un total de 22 ministeris que serviran per repartir les competències entre els socis de la coalició. I una conseqüència és que els nous departaments ministerials tindran noms més llargs i creatius

Un exemple és el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, que liderarà el vicepresident segon Pablo Iglesias. Resta per saber com es dividiran les funcions amb l’àrea de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, que seguirà en mans de Teresa Ribera. La madrilenya també ascendeix a vicepresidenta i assumeix el repte de repoblar l’Espanya buidada.

Entre les cares que repeteixen, hi ha pocs canvis. María Jesús Montero es manté com a ministra d’Hisenda i suma el càrrec de portaveu del Govern, que perd Isabel Celáa. També perd competències Pedro Duque, que ja no serà responsable d’Universitats. I en el cas de José Luis Ábalos, la cartera de Foment es rebatia a Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Les grans novetats en l’organigrama afecten els càrrecs d’Unides Podem. Carmen Calvo perd les competències d’Igualtat en favor d’Irene Montero. Yolanda Díaz s’encarregarà de Treball, que se separa de Seguretat Social. El filòsof Manuel Castells assumirà Universitats, però sense Ciència. I Sanitat se separa de Consum, amb Alberto Garzón al capdavant.

Entre les cares noves dels socialistes, hi ha José Luis Escrivá amb Seguretat Social que es manté unida al principal puntal de la guardiola de les pensions: les migracions. A la canària Carolina Darias li tocarà bregar amb el desafiament català o amb la insularitat. El català Salvador Illa assumirà Sanitat, sense cap afegitó (ni Consum ni Benestar Social, que van a Unides Podem). Les àrees de Cultura, Afers Exteriors i Justícia es mantenen sense canvis.

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris