X

Concentracions a diverses ciutats per la unitat d’Espanya

La manifestació més multitudinària s'ha produït a Madrid

12/01/2020

Concentracions a diverses ciutats per la unitat d’Espanya

Coincidint amb l’anunci oficial de la composició del nou Executiu espanyol, unes 700 persones s’han manifestat a la plaça de Cort de Palma per defensar la unitat d’Espanya. Les concentracions que tenen el suport de Vox s’han duit a terme a totes les ciutats espanyoles. A Barcelona i Pamplona hi ha hagut petits enfrontaments amb CDR’s i col·lectius antifeixistes.

És el primer acte contra el nou govern central de coalició del PSOE i Podem. A Palma, unes 700 persones s’han manifestat a la plaça de Cort per reclamar que es respecti la Constitució i la sobirania nacional. La concentració ha estat convocada per ‘Espanya Existeix’, una plataforma propera a Vox. L’encarregat de llegir el manifest ha estat el president de la formació d’extrema dreta a les Balears. Jorge Campos ha exigit a Pedro Sánchez que abandoni els pactes amb els independentistes.

La concentració més multitudinària ha estat la de Madrid. La plaça de Cibeles s’ha omplert per escoltar el líder de Vox, Santiago Abascal. Durant la seva intervenció, ha exigit a Pedro Sánchez, que dugui detingut a Espanya Carles Puigdemont, tal com va prometre en campanya i que detingui l’actual president de la Generalitat, Quim Torra.

A Barcelona, els Mossos han fet un cordó policial per separar la concentració de Vox d’una altra convocada per grups antifeixistes. I a Pamplona un grup de joves del col·lectiu Euskal Herriko Antifaxista han tengut intercanvi d’insults i han intentat boicotejar l’acte de Vox.

 

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris