X

Can Sales compleix enguany 15 anys des de la seva obertura

És la biblioteca més grossa de Balears, amb prop de 5.000 metres quadrats

12/01/2020

Can Sales compleix enguany 15 anys des de la seva obertura

La biblioteca pública de l’Estat, Can Sales, compleix enguany 15 anys des de la seva obertura a la plaça de la porta de Santa Catalina. L’afluència d’usuaris ha crescut un 20% en un any. Tot i ser la més grossa de les illes, Can Sales funciona amb manco de la meitat de personal del que tenia quan va obrir.

El pròxim 15 de març, Can Sales complirà 15 anys des de que s’inaugurà a l’actual ubicació. És la biblioteca més grossa de Balears, amb prop de 5.000 metres quadrats que, tot i de ser propietat de l’Estat, gestiona el Govern de les Illes. Els visitants creixen: va tancar 2019 amb 195.000 usuaris amb una mitjana de 685 assistents al dia.

Tot i aquesta estabilitat, la plantilla és insuficient per a una biblioteca tan grossa. Un problema que començà amb les retallades de la crisi. A Can Sales, hi fan feina ara 22 persones, la xifra més baixa des que obriren, quan n’eren una cinquantena.

Les activitats, més enllà dels serveis, han trobat un impuls amb la creació de l’associació d’amics i amigues de Can Sales, format per una xarxa de voluntaris. ‘Can Sales ets tu’ és el lema per aquest 15è aniversari i les celebracions ja han començat

12/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris