X

Se celebra el primer Consell de Ministres del govern de coalició

El nomenament més polèmic és el de l'extitular de Justícia, Dolores Delgado, com a nova fiscal general de l'Estat

14/01/2020

Se celebra el primer Consell de Ministres del govern de coalició

EFE/ Fernando Alvarado

El Consell de Ministres ha aprovat la proposta de nomenament de la, fins ara, Ministra de Justícia, Dolores Delgado, com a nova Fiscal General de l’Estat. Ara serà sotmès a l’informe, no vinculant, del Consell General del Poder Judicial.

El nomenament correspòn al Rei, a proposta del Govern. Delgado també haurà de comparèixer davant la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats.

El Partit Popular ja ha anunciat que recorrerà aquest nomenament, perquè considera que vulnera l’estatut orgànic de la Fiscalia, ja que no compleix amb la independència que ha de tenir el màxim responsable d’aquest òrgan.

El tinent fiscal de Balears, Ladislao Roig, considera que el càrrec és independent del govern, per això no pot ser cesat per l’Executiu. Que la nova fiscal sigui exministra, diu Roig, perjudica però la imatge.

Primer Consell de Ministres

Pedro Sánchez ha posat al costat dels 22 membres del nou Govern per a la tradicional foto de família a La Moncloa que ha precedit al primer Consell de Ministres de l’Executiu de coalició.

Des de les 9.30 hores  han anat arribant a l’edifici del Consell de Ministres els titulars de les diferents carteres, començant per la vicepresidenta primera i ministra de la Presidència, Carmen Calvo, seguit pel vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias.

A la foto Sánchez estava flanquejat a la seva dreta per les vicepresidentes primera i tercera, Carmen Calvo i Nadia Calviño, respectivament, mentre que a l’esquerra s’han situat els vicepresidents segon i quart, Pablo Iglesias i Teresa Ribera.

Els ministres han anat arribant al Palau de la Moncloa, un a un, tots amb les seves carteres ministerials excepte la titular de Defensa, Margarita Robles, que no la duia.  L’últim a arribar ha estat el ministre d’Universitats, Manuel Castells, que ha aixecat la cartera ministerial per a la foto davant els periodistes gràfics.

Disset ministres socialistes i cinc de Podemos componen aquest nou Gabinet de Pedro Sánchez, el segon més nombrós de la democràcia i el primer de coalició i bipartit.

D’altra banda s’ha informat que les reunions ordinàries del Consell de Ministres se celebraran a partir d’ara els dimarts enlloc dels divendres com fins ara. Pedro Sánchez ha justificat aquest canvi de dia per “motius d’organització” i amb l’objectiu de “planificar” i anticipar-se als esdeveniments.


Traspàs de carteres ministerials i presa de possessió del càrrec

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris