X

El primer consell de ministres puja les pensions un 0,9%

Sánchez deixa la porta oberta a una consulta a Catalunya

14/01/2020

El primer consell de ministres puja les pensions un 0,9%25

En aquesta primera reunió s’ha aprovat un decret per pujar un 0,9% les pensions. També la renovació del Pacte de Toledo. Se cercaran mesures justes i equilibrades pels pensionistes, però sense oblidar els compromisos d’estabilitat pressupostària amb Brussel·les.

Primer consell de ministres i primers acords de la legislatura. L’aprovació d’un decret per una pujada del 0,9% de les pensions que aniran en línia amb la inflació prevista, i amb efecte retroactiu des de l’1 de gener.

Sánchez també ha explicat que, en cas que la inflació sigui major d’aquest 0,9%…els pensionistes rebrien un únic pagament, compensatori, l’abril del 2021. Renovació també del Pacte de Toledo amb mesures justes per als pensionistes, però sense oblidar els compromisos amb Brussel·les.

Catalunya ha estat un altre dels temes sobre la taula. Sánchez deixa la porta oberta a una consulta, sempre, diu, dins la constitució i després d’arribar a un acord.

A partir d’ara, i com a novetat d’aquest executiu, els consells de ministres seran els dimarts i no els divendres, com era l’habitual.

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris