X

Almanco 2 morts i 8 ferits després de l’explosió a Tarragona

Els bombers continuen treballant per extingir l'incendi

14/01/2020

Almanco 2 morts i 8 ferits després de l’explosió a Tarragona

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest dimecres el cadàver del treballador desaparegut de l’empresa química IQOXE al Polígon Sud de Tarragona. El treballador, que era cap de planta, romania desaparegut des que es va produir l’incident, poc abans de les 19 hores del dimarts, i la recerca ha continuat durant tota la nit.

Amb ell, s’eleven a dues les víctimes mortals vinculades amb l’explosió a la planta petroquímica, la segona ocorreguda al barri de Torreforta de Tarragona a conseqüència de l’ona expansiva, a banda dels vuit ferits, dos molt greus.

Protecció Civil de la Generalitat ha descartat la presència de tòxics a l’aire aquest dimecres ala zona. Personal tècnic de la Conselleria de Medi Ambient “ha tornat a fer calcular el nivell de tòxics en l’aire a la zona i tots els resultats han estat negatius”. Protecció Civil va descartar la presència de núvol tòxic arran de l’explosió a la planta petroquímica, i han cridat al confinament preventiu a La Canonja i a Vila-seca.

Pel que fa a les possibles causes de l’accident que va provocar la mort d’un veí al barri de Torreforta, una de les hipòtesis és que la xapa de ferro d’un reactor que va explotar anit va volar fins a tres quilòmetres, fet que va provocar la caiguda del terra i del sòtil del  pis on vivia la víctima.

Inspecció de Treball investigarà les causes de l’accident industrial i ha anunciat que actuarà si es detecten neglicències pel que fa a riscos laborals.

Tanmateix, els sindicats i la ciutadania han denunciat que no s’activés i no sonessin les alarmes després de l’explosió de la planta. Segons les autoritats, si no varen sonar va ser perquè no hi havia elements tòxics a l’aire.

L’explosió de la petroquímica

Aquest dimarts s’ha produït una gran explosió al Polígon Les Gavarres de Tarragona, destinat a les petroquímiques. La detonació hauria provocat un incendi en una de les naus destinada a la petroquímica i n’hauria afectat d’altres.

En aquests moments els bombers asseguren que han aconseguit rebaixar la intensitat de les flames que afecten el dipòsit d’òxid d’etilè. Tot i això, les 24 dotacions continuen treballant per refredar la zona i per revisar que no hi hagi cap persona atrapada. Fins el moment són 6 les persones que han resultat ferides, dues d’elles de gravetat.

Protecció Civil demana als ciutadans de Tarragona i a algunes de les poblacions adjancents que, de manera preventiva, es confinin a casa. Recomanen tancar finestres i portes, tot i que per ara, no es té constància de l’existència de núvol tòxic.

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris