X

Menorca assoleix el rècord de 5 donants d’òrgans el 2019

Als hospitals públics de Balears s'han extret l'any passat 198 òrgans per a trasplantaments

15/01/2020

Menorca assoleix el rècord de 5 donants d’òrgans el 2019

Rècord de donacions a Menorca. L’Hospital Mateu Orfila ha extret òrgans de 5 donants, el 2019. Una dada que suposa un nou màxim per al centre sanitari. El coordinador autonòmic de Trasplantaments, Miguel Agudo, ha felicitat la feina feta a Menorca.

En conjunt, als hospitals públics de les Illes Balears s’han extret l’any passat 198 òrgans per a trasplantaments, gràcies a l’altruisme de 62 donants i de les seves famílies. La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha anunciat que les Illes Balears ocupen el quart lloc en la classificació de les comunitats autònomes segons la taxa de donants per milió d’habitants.

A més, ha destacat que 20 dels 62 donants (és a dir, el 32 %) varen procedir de la donació en asistòlia, tècnica que permet la donació d’òrgans en aturada cardiorespiratòria, una tècnica que es va implantar en els hospitals públics de les Illes Balears l’any 2016 amb la finalitat d’optimitzar la donació d’òrgans. Respecte dels trasplantaments, 3 pacients de Menorca han rebut un ronyó.

 

15/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris