X

Dos morts i 8 ferits per l’explosió de la petroquímica de Tarragona

Inspecció de Treball investigarà les causes de l'accident per veure si hi ha negligència

15/01/2020

Dos morts i 8 ferits per l’explosió de la petroquímica de Tarragona

Eren les 18.40 h quan les càmeres de seguretat d’un comerç gravaren l’explosió. És una de les plantes petroquímiques del polígon de La Canonja, a Tarragona. L’incendi ja ha estat estabilitzat i Inspecció de Treball ha anunciat que investigarà les causes de l’accident, per detectar si hi ha hagut alguna negligència.

La forta explosió ha deixat dos morts. Un treballador de l’empresa que era a l’interior en el moment dels fets i un veïnat de Torreforta, a 3 quilòmetres de la petroquímica. Segons els tècnics, l’ona expansiva de l’explosió va fer impactar una peça del reactor contra l’edifici, va esfondrar una part i l’home va quedar atrapat.

Una trentena d’efectius dels serveis d’emergència han fet feina durant tota la nit per controlar les flames i el voltant de la zona afectada. De moment se’n desconeixen les causes, però sí que saben on es va originar el foc.

La gestió de l’incident ha posat en qüestió els mecanismes de seguretat de la zona petroquímica. Des del servei d’emergències van demanar als veïnats que es confinin a ca seva, però les alarmes no van sonar. La Generalitat assegura que no ho van fer perquè els bombers no van constatar la toxicitat de l’aire.

15/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris