X

ARCA proposa fer un centre d’interpretació de Palma a les galeries de la plaça Major

Les diferents àrees de l'Ajuntament de Palma implicades en el futur ús de les galeries es reuniran aquesta mateixa setmana

15/01/2020

ARCA proposa fer un centre d’interpretació de Palma a les galeries de la plaça Major

Després de mig segle de concessió, l’Ajuntament de Palma va recuperar, fa pocs mesos, la gestió de gran part de les Galeries Comercials de la Plaça Major i ara ha de definir quin ús tendrà l’espai. Aquesta setmana, distintes àrees municipals es reuniran per tractar de trobar una solució. Sobre la taula, dues propostes: un espai multiusos i l’ampliació de l’aparcament.

L’opció de l’aparcament és la que més desagrada a L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics. ARCA proposa fer-hi un centre d’interpretació de la Ciutat i reobrir el túnel ferroviari fins al Parc de la Mar.

“La ciutat de Palma té una història molt llarga, molt important, molt rica i no tenim, increïblement, cap espai que ho expliqui suficientment bé. Especialment, no tenim cap espai cèntric”, declara Àngels Fermoselle, vicepresidenta d’ARCA. Aquest centre d’interpretació sustentat amb audiovisuals i noves tecnologies, serviria, diuen, de pol d’atracció per recuperar l’activitat comercial a part de les galeries.

A més, proposen recuperar el túnel ferroviari dels anys 30 del segle passat. Ara està condemnat. Parteix del Parc de la Mar i té 600 metres lineals i accés directe des de la plaça Major. Durant la Guerra Civil s’usà de refugi antiaeri. D’ARCA expliquen que es prou ampli i hi podrien circular vianants i bicicletes. Miquel Àngel Riera, de l’Associació d’Amics del Ferrocarril, explica que fins i tot s’ha utilitzat com un eix peatonal o eix ciclista.

ARCA s’oposa també al fet que l’espai buit de les galeries es dediqui a nous apartaments.

Les diferents àrees de l’Ajuntament de Palma implicades en el futur ús de les galeries de la Plaça Major es reuniran aquesta mateixa setmana. Cort també es tornarà a seure amb Arca i l’Associació de Veïns de Canamunt. Sobre la taula dues propostes: fer de les galeries un espai multiusos o convertir-les en aparcament.

Alberto Jarabo, portaveu de l’Ajuntament de Palma, diu que en aquesta decisió hi ha de participar el departament d’Infraestructures que són els que han d’avaluar la inversió que s’hauria de fer per adaptar aquest espai a la distribució d’usos que encara s’ha de concretar. També s’ha d’estudiar la inversió que suposaria fer un pàrquing.

“Tot això són decisions que s’han de mirar amb detall perquè suposen modificacions de plans generals i de modificació urbanística”, ha aclarit Alberto Jarabo.

 

15/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris