X

Alaró vibra per Sant Antoni amb les Matinades dels Dimonis

Com a novetat, enguany s'ha presentat la Colla de Capgrossos de l'escola pública Pere Rosselló Oliver

16/01/2020

Alaró vibra per Sant Antoni amb les Matinades dels Dimonis

Alaró s’ha incorporat al calendari santantonier amb una fita molt peculiar: Ses Matinades dels Dimonis, una celebració que només té lloc cada tres anys. El primer toc de timbal, a les 7.30 hores del matí, ha donat el sus a les celebracions de Sant Antoni a Alaró.

La colla de dimonis ha recorregut diferents indrets del poble, on han fet les tradicionals ‘petades’. En total n’hi ha hagudes set, i a cada una d’elles s’han presentat diferents elements de la festa. És el cas, per exemple, del mocador de les Matinades, dissenyat especialment per a l’ocasió per l’artista Natasha Lebedeva. Els dimonis han recorregut durant tot el matí els carrers d’Alaró i, com a curiositat, en arribar al col·legi públic Pere Rosselló i Oliver han protagonitzat una petada sense fum, utilitzant paperines i tenyint de colors l’escola.

Després, els dimonis s’han apropat fins al Bar sa Foradada per presentar una cervesa artesana i, a continuació, s’han dirigit a Son Tugores per inaugurar una exposició d’il·lustracions. La setena i darrera petada ha tingut lloc al centre del poble i ha donat pas al tradicional dinar d’autoritats, obreria i dimonis.

Però si enguany hi ha una novetat santantoniera a Alaró és la presentació oficial de la Colla de Capgrossos de l’Escola, una iniciativa impulsada a tres bandes per la delegació a Alaró de l’Obra Cultural Balear, l’equip directiu del col·legi públic Pere Rosselló Oliver i l’APIMA del centre.

La presentació de la colla s’ha viscut amb emoció a l’escola. Es tracta de cinc figures que l’any 1995 va fer l’AMIPA per una carrossa de les festes patronals de Sant Roc. Durant anys, els cinc personatges varen quedar guardats a la biblioteca de l’escola i ara, fa dos anys, els infants varen plantejar la possibilitat de recuperar-los. Enguany han sortit 25 voluntaris de 6è de primària per fer ballar els caparrots. Tothom s’ha implicat en la nova colla i, de fet, els vestits els han cosit dues padrines de l’escola que han fet feina les darreres setmens per tenir-los a punt. La colla de Capgrossos farà cinc ballades diferents al llarg de l’any, les dues primeres per Sant Antoni.

La iniciativa dóna així una segona vida als cinc capgrossos que l’any 1995 varen crear les mares i els pares de l’alumnat de l’escola.

16/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris