X

Dia de Sant Antoni molt tranquil a l’espera d’un notable canvi de temps diumenge

Aquest divendres gaudirem d'una jornada ben plàcida i amb ambient suau, però a partir de diumenge el temps serà molt advers i inestable

16/01/2020

Dia de Sant Antoni molt tranquil a l’espera d’un notable canvi de temps diumenge

Joan Frau, colònia de Sant Jordi

L’anticicló té les hores comptades. Després de setmanes sota els efectes de les altes pressions i d’una estabilitat absoluta, diumenge la situació meteorològica donarà un gir de 360º, amb l’arribada de precipitacions, vent i mala mar. Fins llavors, les condicions seran plàcides i amb el sol i la suavitat ambiental com a denominadors comuns.

Aquest dijous hem tingut temperatures en el rang dels 15 als 20 ºC a totes les illes, les més altes cap al nord i nord-est de Mallorca. Hem arribat als 20 ºC a Son Servera i al Port de Pollença gràcies als vents de llebeig, de component sud-oest, que provoquen que els termòmetres es disparin en aquests indrets.

Aquest divendres, Sant Antoni, continuarem amb un temps molt estable i amb domini del sol. Algunes pinzellades de niguls alts i de tipus baix decoraran els cels de les Illes però l’ambient serà novament molt suau. Les mínimes de la pròxima nit seran més elevades a Mallorca i similars a la resta i les màximes un pèl més altes a Mallorca i Menorca. Segurament tornarem a fregar els 20 ºC o fins i tot assolir-los en alguns punts.

El cap de setmana tindrà dues cares. Dissabte encara la situació seguirà sense grans canvis tot i que la presència de niguls serà més abundants. S’alternaran amb estones de sol però els cels estaran molt més tapats. Tanmateix, les temperatures davallaran, tant els valors nocturns com diürns; seran més propis d’aquesta època de l’any. A més, el vent començarà a guanyar força amb el pas de les hores.

I diumenge arriba el canvi de temps. Amb els mapes d’aquest dijous, la majoria de models meteorològics entreveuen la formació d’una borrasca en superfície a la Mediterrània que ens afectaria de ple. Igualment, en alçada, a uns 5.500 metres (500 hPa) un embossament d’aire fred es despenjarà de la circulació general atmosfèrica i afavorirà la inestabilitat. Xerrarem d’una profunda pertorbació que ens portaria abundants i extenses precipitacions, vent intens de gregal i una situació marítima molt alterada. Haurem d’estar atents a l’evolució dels mapes del temps perquè depèn on s’ubiqui la baixa, pot afectar-nos d’una manera o d’una altra. Ara mateix, apostem per un temporal de primera categoria.

Així per tant, us recomanem que seguiu les informacions d’El Temps d’aquesta casa i les xarxes socials per veure les evolucions de tot plegat.

 

 

 

16/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris