X

Molta participació a les tradicionals Beneïdes de Sant Antoni a Palma

La desfilada ha transcorregut des de l'esplanada de la Seu fins a l'església de Sant Antoniet

17/01/2020

Molta participació a les tradicionals Beneïdes de Sant Antoni a Palma

El dia assolellat ha afavorit que molts ciutadans i visitants, acompanyats d’animals de companyia, s’hagin acostat fins a l’esplanada de la Seu per participar en les Beneïdes de Sant Antoni de Palma. Uns es coneixien, altres no es volien conèixer. Alguns feien amics i d’altres es trobaven una mica nerviosos. Però tots, sobretot, els amos tenien ganes de rebre la protecció de Sant Antoni per estar ben protegits. Per a alguns propietaris, però, les beneïdes de Ciutat no poden competir amb les dels pobles i ja no són com eren un temps.

Des de les 11 del matí, famílies i animals de companyia han desfilat pel centre de Ciutat i han recorregut el tram que separa l’esplanada de La Seu del claustre de Sant Antoniet, ubicat al carrer Sant Miquel, en una jornada molt participativa.

Prometeu, Acento, Burot, Airoso, Latino i Orió són els cavalls de la unitat de la Policia Montada de Palma que tampoc no es perden mai les Beneïdes de Ciutat, a més, d’obrir la desfilada que transcorr des de la Seu fins a l’església de Sant Antoniet, ubicada al carrer de Sant Miquel. Allà els espera el seu rector i la corporació municipal. Com cada any, cans i moixos en són els protagonistes, però també hi han desfilat àguiles, lloros o mussols. El Rector, Antoni Gomila, fins i tot, a beneït un canet de peluitx. Enguany, els agents canins del servei cinològic de la Guàrdia Civil també han volgut rebre la benedicció.

També hi ha hagut moment per reivindicar altra classe de celebració per Sant Antoni.

 

 

 

17/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris