X

El Govern central es manté ferm en la decisió de paralitzar el control parental a Múrcia

Aquest control dona la possibilitat als pares de vetar els seus fills menors l'accés a activitats complementàries a l'escola sobre violència de gènere o educació sexual

18/01/2020

El Govern central es manté ferm en la decisió de paralitzar el control parental a Múrcia

El control parental que permet als pares i mares decidir si els seus fills participen a activitats educatives complementàries com ara l’Educació Sexual, continua marcant la política estatal. El partit soliacista manté que l’única manera d’ensenyar els valors de la igualtat és a través de l’educació. El ministre José Julís Ábalos considera que és absurd posar en dubte el criteri dels professors. Mentrestant, a Múrcia, el president de la comunitat, Fernando López Miras, diu que és inèdit que un Govern central vulgui entrebancar un acord.

El Govern central continua ferm davant la idea de paralitzar el designat ‘control parental’ que els dirigents de Múrcia, PP, Ciutadans i Vox, tenen en marxa. Aquest control dona la possibilitat als pares de vetar els seus fills menors l’accés a activitats complementàries a l’escola sobre violència de gènere, educació sexual o d’altres. No es tracta d’activitats extraescolars sinó que són en horari lectiu, solen ser tallers i sempre han d’estar aprovades pel Consell Escolar de cada centre. El ministre José Luís Ábalos creu que és una privació dels drets bàsics d’un menor.

La presidenta del Govern també ha piulat dient que emparar els homòfobs no és llibertat. Alguns professors també recorden que els fills no són propietats. Pel que fa al Govern murcià, el president Fernando López Miras, considera que és la primera vegada que un Govern intervé per evitar acords en una comunitat autònoma.

Aquest control conegut també com a ‘pin parental’ és una mesura que Vox imposà com a condició per aprovar els pressupostos de la regió. Els quatre vots de Vox varen ser imprescindibles per poder assolir la majoria absoluta de la dreta amb els 16 escons del PP i els 6 de Ciutadans.

Més informació:


El govern requereix al Govern de Múrcia perquè es retiri el pin parental

18/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris