X

Devers 1.000 persones a les Balears ateses en el servei de tutela per incapacitació judicial

La Fundació Tutelar Demà s'encarrega del benestar de 50 persones a Mallorca

18/01/2020

Devers 1.000 persones a les Balears ateses en el servei de tutela per incapacitació judicial

Gairebé 1.000 persones a les Balears han estat ateses en el servei de tutela en relació amb la incapacitació judicial. Aquesta atenció inclou tant el moment en què s’ha de valorar si la incapacitació és la millor forma de protegir la persona, com l’assistència en el dia a dia, una vegada que ja en són declarats.

Na Lorena és treballadora social i na Marga, integradora social. Totes dues formen equip per tutelar i assistir persones incapacitades en tot allò que necessitin. Com na Maria, nom fictici, que ha vist el cel amb l’ajuda que ha rebut.

Per arribar a l’ajuda de na Lorena i na Marga, s’ha de fer una primera passa. La valoració, és a dir, qualificar si una persona ha de rebre la incapacitació per part del jutge, és una de les tasques de na Silvia, psicòloga.

La darrera paraula, però, la té un jutge o jutgessa. Les altres passes són posteriors, i són jurídiques, econòmiques i socials, d’acompanyament. Fins fa un any, fundacions privades com Demà, amb 50 usuaris, o Aldaba, se n’encarregaven. El Govern va decidir iniciar un servei públic fa un any.

L’ajuda tant del servei púbilc com el que ofereixen les fundacions inclouen aspectes com gestionar els seus doblers, acompanyar-los al metge o ajudar-los a cercar pis.

18/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris