X

Torrents desbordats i carreteres tallades a Mallorca en caure més de 300 litres en 24 hores

S'han desbordat els torrents de Canyamel, Pina, Sencelles i Sant Llorenç a causa de la borrasca

20/01/2020

Torrents desbordats i carreteres tallades a Mallorca en caure més de 300 litres en 24 hores


Consulta aquí la previsió del temps detallada

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha tallat el trànsit aquest dilluns algunes carreteres de Mallorca a causa de l’acumulació d’aigua i el desbordamnt de torrents, provocat per la borrasca ‘Gloria’ que està afectant l’arxipèlag. De moment, a Son Massip (Escorca) ja hi han plogut 340 litres, i més de 200 a Sant Llorenç. L’112 informa que, en les darreres hores, s’han registrat més de 250 incidents.

Més concretament, segons han informat en el seu compte oficial de Twitter, roman tallada la carretera Montuïri a Pina (Ma-3201); la de Sant Llorenç a Son Carrió (Ma-4022) des del quilòmetre (km) 1 fins al 5,5 km per acumulació d’aigua; i de Maria de la Salut a Llubí (Ma- 3513) per acumulació d’aigua. També hi ha hagut un despreniment important a la carretera d’Alaró i Orient, afectant finques rurals i camins secundaris. De la mateixa manera, també està tancada la carretera MA-3100 Algaida-Santa Eugènia, entre km 0 a 7,3, per inundacions.

Així mateix, la Manacor-Sa Comuna (Ma- 3321) també està tancada a causa del desbordament del torrent de Na Borges. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears ha activat els avisos groc (risc) i taronja (risc important) per a aquest dilluns a causa del temporal.

En concret, el Servei d’Emergències 112 de les Balears ha confirmat que s’han desbordat els torrents de Canyamel, Pina, Sencelles, Alaró i Sant Llorenç a causa de la borrasca. També el de la Síquia Reial, a Santa Margalida.

També a Menorca, els torrents davallen amb força, com el des Mercadal. I a Eivissa, la força del vent ha fet caure arbres i pals de la llum, que han deixat sense corrent zones com Sant Miquel i Benirràs.

Avui matí s’ha reobert el port de la Savina, però Menorca continua aïllada per via marítima amb la qual cosa s’han suspès els trajectes amb Mallorca i Barcelona. Les ones han arribat fins als 14 metres d’altura a la bòia de sa Dragonera a Andratx, i als 10,7 a la de Maó.

Amb tot, cops de vent de fins a 80 km/hora també han afectat l’església de sa Pobla de Sant Antoni Abad. Aquesta matinada passada, els cops de vent de fins a 80 quilòmetres per hora que han bufat al poble han romput dues de les 8 peces que té el vitrall. Han caigut per avall, però en aquella hora, per sort, no hi havia ningú dins del temple. Segons el prevere, aquesta rosassa s’ha anat restaurant al llarg dels anys, però és del segle XVIII.

 

20/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris