X

Alternativa per Artà demana al Consell que esbuqui els bungalous il·legals de la Colònia de Sant Pere

Una sentència ratifica l'esbucament de les casetes després de 20 anys de litigis per la il·legalitat del càmping

23/01/2020

Alternativa per Artà demana al Consell que esbuqui els bungalous il·legals de la Colònia de Sant Pere

Els bungalous del polèmic càmping de la Colònia de Sant Pere podrien desaparèixer enguany mateix. El jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Palma ha desestimat íntegrament el recurs de la propietat contra l’acord de 2012 del Consell de Mallorca en el qual s’ordenava la demolició dels 88 bungalous edificats il·legalment l’any 1999 al càmping de la Colònia de Sant Pere.

Tant Iniciativa Verds com Alternativa per Artà han celebrat la sentència, però l’han qualificada de “victòria parcial” perquè encara queda obert el dret de recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

En aquest sentit, totes dues formacions han considerat que “és un tema que s’ha allargat molts anys i que segurament encara s’allargarà una mica més”. No obstant això, han apel·lat a la necessitat “vital” que es compleixi la sentència “i es faci amb caràcter immediat”.

Aina Comas, d’Alternativa per Artà, ha assegurat que “la protecció del territori està per sobre dels interessos econòmics”. “Sempre ens trobaran front aquelles persones o corporacions que ataquin el territori i el medi ambient, especialment quan hi ha un interès lucratiu darrere “, ha conclòs.

Els bungalous, construïts el 1998, van ser ocupats majoritàriament per turistes francesos atrets per l’emblemàtic litoral artanenc. Fou al 2003 quan Iniciativa Verds va denunciar el càmping perquè era il·legal i, a més, per l’ús que se’n va acabar fent. “No voliem que això es convertís en una urbanització que és el que era. Perquè tu no podies venir aqui i plantar la teva tenda”, assegura Comas.

Alternativa per Artà demana ara que el Consell n’executi ja la demolició i que el terreny es destini per a ús comunitari o recreatiu.

23/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris