X

Continua la recerca dels tres desapareguts, un a Mallorca i dos a Eivissa

Antonio Montalvo, portaveu de la Guàrdia Civil, ha explicat que avui divendres la recerca s'espera més fàcil ja que el mar està més en calma 

24/01/2020

Continua la recerca dels tres desapareguts, un a Mallorca i dos a Eivissa

Cala Sant Vicent (Eivissa), un dels llocs on opera el dispositiu de recerca. / CATI CLADERA (EFE)

La recerca dels tres desapareguts a les Illes (dos a Eivissa i un a Mallorca) s’ha reactivat aquest divendres a partir de les 08.00 hores del matí, segons ha informat la Delegació del Govern.

Segons han explicat, la recerca de l‘home desaparegut al torrent de Na Mora, entre Sóller i Fornalutx (Mallorca) serà “més intensiva” aquest divendres per mar després d’haver acabat sense resultats positius. En concret, la Guàrdia Civil ha especificat que “només queden un parell de zones” del torrent per inspeccionar”. D’aquí, que s’hagi decidit concentrar el treball a la mar.

Antonio Montalvo, portaveu de la Guàrdia Civil, ha explicat que avui divendres la recerca s’espera més fàcil ja que el mar està més en calma.

A més, han confirmat que continuaran participant en l’operatiu els bussos dels GEA i patrullers de servei marítim de la Guàrdia Civil, a més de Bombers de Mallorca amb altres cossos de seguretat locals. El punt de trobada de l’operatiu tindrà lloc a les 08.00 hores a la base naval del Port de Sóller.

L’home estava practicant ràpel amb un company aquest dilluns a Fornalutx, que va ser qui va donar l’avís a Emergències cap a les 18.00 hores. Salvament Marítim col·labora en l’operatiu atès que l’excursió desemboca a la mar. També s’ha activat al psicòleg del SEIB 112 per atendre els familiars del desaparegut.

La recerca de dos desapareguts a Eivissa

A la costa del municipi eivissenc de Sant Joan continua també la recerca per mar dels dos homes desapareguts des del passat dimarts a les zones de Cala Sant Vicent i Portinatx. Els serveis d’emergències de l’112 han informat que el dispositiu de recerca està format per l’helicòpter de la Guàrdia Civil i 4 embarcacions que pentinen la zona des de Punta de Sa Creu fins a Punta Arabí i també Tagomago.

El cap de Salvament Marítim de Balears, Miguel Chicón, no ha precisat si s’ampliarà la zona de recerca perquè, de moment, tot va com estava previst, i ha dit que els treballs es concentraran als punts “on hi ha més possibilitats de que els dos desapareguts puguin aparèixer”.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el de Cala Sant Vicent és un home de 41 anys resident a l’illa, que va ser vist per últim cop a les 15h. L’altre desaparegut és un britànic de 25 anys que va desaparèixer a Portinatx i que circulava en moto molt a prop de la costa. D’aquesta segona persona desapareguda s’ha trobat la seva jaqueta a l’aigua, a uns 300 metres de la costa, a l’alçada de la Punta des Gat. 

Els investigadors sospiten que els dos desapareguts varen caure a la mar com a conseqüència del fort onatge provocat per la borrasca Gloria.

24/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris