X

Lucía Muñoz: “La ploma dels hotelers no serà la que escrigui les normes en aquesta legislatura”

Les diputades d'Unides Podem, Muñoz i Antònia Jover, han visitat aquest divendres la Fira Internacional de Turisme

24/01/2020

Lucía Muñoz: “La ploma dels hotelers no serà la que escrigui les normes en aquesta legislatura”

Les diputades d'Unides Podem al Congrès per Balears, Lucía Muñoz i Antònia Jover a FITUR. (Europapress)

La diputada d’Unides Podem al Congrés per Balears, Lucía Muñoz, ha visitat aquest divendres la Fira Internacional del Turisme (Fitur) a Madrid, on ha declarat que “la ploma dels hotelers no serà la que escrigui les normes en aquesta legislatura”.

El president d’Exceltur i conseller delegat de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer, va traslladar al president del Govern, Pedro Sánchez, que la revisió de la reforma laboral o la nova pujada per decret del salari mínim interprofessional (SMI) podrien tenir conseqüències “molt greus” per a l’ocupació turística.

“Ja hem vist la reacció d’Escarrer davant la pujada del SMI, que no li ha agradat molt. No tots els hotelers pensen igual i creiem que aquesta actitud no és del tot apropiada per construir un model turístic de qualitat i d’impacte baix, que és el que ens convé a Balears”, ha explicat l’altra diputada de la formació per les Illes, Antònia Jover.

Jover ha afegit que els treballadors de les Illes són els que han aportat “la major part dels beneficis d’aquest sector” i, per això, “mereixen vides dignes, salaris estables i treballs segurs”.

“La pujada del SMI a 950 euros contribueix al fet que els treballadors d’aquest sector, les cambreres de pis, els cuiners i la resta de persones treballadores puguin tenir la possibilitat de tenir una vida digna”, ha explicat Jover.

Totes dues diputades han conversat amb diferents representants del sector turístic de Balears a Fitur i els han traslladat la necessitat de millorar les condicions laborals dels treballadors, al mateix temps que es busqui un model més sostenible.

24/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris