X

Madrid vol agilitzar els tràmits de les ajudes pels desperfectes que deixa ‘Glòria’

Sánchez ha presidit una reunió interministerial d'urgència per estudiar els efectes del temporal

24/01/2020

Madrid vol agilitzar els tràmits de les ajudes pels desperfectes que deixa ‘Glòria’

La C-31, carretera tallada al trànsit entre Verges i Torroella de Montgri pel desbordament del riu Ter. EFE/ David Borrat

Pedro Sánchez s’ha reunit aquest dijous amb els quatre vicepresidents i amb els ministres de Defensa; Interior; Mobilitat; Agricultura; i el d’Indústria, Comerç i Turisme per tal d’avaluar els desperfectes causats per la borrasca Glòria. Sánchez ha demanat a diversos ministeris informes preliminars, que seran anilitzats el proper dimarts en el Consell de Ministres.

L’objectiu del Govern central és agilitzar el procés perquè les ajudes econòmiques arribin a les zones més afectades com més aviat millor per encarar la temporada turística. Així ho ha manifestat el president del Govern durant la seva visita a FITUR.

El 20 de setembre del 2019 es va aprovar un decret llei, pel qual s’adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats per temporals o altres situacions catastròfiques, que encara continua vigent. El finançament de les mesures recollides en el decret llei, dependrà de la disponibilitat pressupostària de cada ministeri. Però en cas de no haver-hi pressupost, les actuacions es podrien finançar a càrrec del Fons de Contingència.

Tot i l’existència d’aquest decret, les línies d’ajuts poden requerir la prèvia Declaració de Zona Greument Afectada per una emergència de Protecció Civil. El Govern balear farà efectiva la demanda d’aquesta declaració per als municipis de les Illes afectats per la forta tempesta. Serà el proper divendres en el Consell de Govern.

Més informació:


El Govern demanarà a l’executiu central que declari les zones greument afectades per la tempesta Glòria
Sánchez es compromet a Cala Rajada a aprovar aviat ajudes pels afectats pel temporal ‘Glòria’

24/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris