X

Un tècnic de la Fiscalia de Menors denuncia el silenci de l’administració en l’explotació sexual de menors tutelats

Enrique Pérez Guerra afirma que els casos no són aïllats i assegura que, fa devers tres anys, ja identificaren connexions entre molts d'ells

25/01/2020

Un tècnic de la Fiscalia de Menors denuncia el silenci de l’administració en l’explotació sexual de menors tutelats

El tècnic educador de la Fiscalia de menors de les Balears, Enrique Pérez Sierra.

Un educador social que fa feina a l’equip tècnic de la Fiscalia de Menors de les Balears denuncia que l’explotació sexual de menors tutelats ha estat silenciada per l’administració i els treballadors d’aquestes instal·lacions. Enrique Pérez Guerra afirma que els casos no són aïllats i assegura que, fa devers tres anys, ja identificaren connexions entre molts d’ells.

El tècnic educador de la Fiscalia de menors de les Balears, Enrique Pérez Guerra, afirma que l’administració i els educadors dels centres de protecció han fet fins ara els ulls grossos davant els casos d’explotació sexual de menors. Diu que fins ara, allò més rentable era fer la vista grossa “perquè és un tema tabú”, per un tema de “conservadurisme” i per no donar “mal nom a l’institució” que hi ha darrera, comenta Pérez Sierra.

Pérez Guerra conta com els propis menors interns a centres de tutela generen i organitzen trobades sexuals. “Un noi que es fuga des Pinaret, va a una llar de protecció, escala el primer pis, li obrin la finestra, té relacions sexuals amb una de les noies i se’n va amb tres perquè, aquella mateixa nit, a un pis okupa, elles atenguin uns quants clients”, explica l’educador social.

Violència de gènere, explotació sexual i drogues són tres realitats unides. Enrique Pérez Guerra explica com els proxenetes capten joves per introduir-les al món de la prostitució. Ho fan a canvi de favors, ja que aquests joves sovint es troben en situacions econòmiques, amb deutes i amb situacions personals complicades.

El tècnic de la Fiscalia de menors diu que la denúncia de la nina en el cas de la barriada de Corea ha destapat una realitat amagada. “Amb tant de fer l’ull gros, tant de silenci i tant de mirar cap a un altre costat, això era un globus que s’anava inflant i aquesta nina, sense saber-ho, va pinxar aquest globus gegantí”, declara.

Més informació:

25/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris