X

Polèmica per la visita dijous passat de Pedro Sánchez a les zones afectades per la borrasca Glòria

La Moncloa ha desmentit la informació publicada al diari ABC que afirma que el president del Govern va pujar-se en aquest helicòpter durant la seva visita a Mallorca

26/01/2020

Polèmica per la visita dijous passat de Pedro Sánchez a les zones afectades per la borrasca Glòria

El Govern espanyol ha negat que el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, utilitzàs un dels helicòpters de rescat del dispositiu de recerca dels tres desapareguts a Balears durant la seva visita del dijous a Mallorca. En una nota, la Delegació del Govern diu que el matí que Sánchez va fer servir l’helicòpter no hi havia programades tasques de recerca amb l’aparell. La nota insisteix que a l’organització d’aquest tipus de visites és una prioritat no posar en perill la vida de ningú ni interferir en les tasques de rescat.

D’aquesta manera, la Moncloa ha desmentit “categòricament” en un comunicat la informació publicada aquest diumenge pel diari ABC, en què afirma que Sánchez va usar dijous passat l’únic helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil que treballava en la recerca de David Cabrera, desaparegut al torrent de Na Mora.

L’Executiu ha assegurat que “sempre” que s’organitza una visita d’aquest tipus a zones afectades “es persegueix de manera prioritària no posar en perill la vida de cap persona i no interferir en els treballs de rescat”.

En aquest context, ha explicat que la visita de Sánchez a les zones afectades, que es va estendre aquest dissabte a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Aragó, ha estat una “mostra del compromís” del Govern en la lluita contra els efectes de les repetides catàstrofes ambientals que està sofrint Espanya.

Des de Moncloa també han mostrat el seu “suport i agraïment total” als cossos que participen en els treballs per pal·liar els danys humans i materials provocats pel temporal.

El Partit Popular, per la seva banda, ha demanat explicacions “públiques i urgents” al delegat del Govern a les Illes, Ramon Morey, arran de la notícia publicada al diari ABC. El partit ha manifestat que considera “molt greu que el president prioritzi la seva persona al rescat del jove esportista”.

26/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris