X

Cala Rajada fa feina per superar com més aviat millor el malson de la tempesta

L'Ajuntament ja ha valorat les pèrdues en més de 4 milions d'euros i reclamarà les ajudes per començar, quant abans millor, la reforma del passeig

26/01/2020

Cala Rajada fa feina per superar com més aviat millor el malson de la tempesta

Aquests dies a Cala Rajada fan feina per fer net la brutor i les destrosses que va deixar el pas de la Glòria pel poble. En aquesta hora, l’Ajuntament ja ha valorat que les pèrdues superen els 4 milions d’euros.

Però les valoracions continuaran avui horabaixa, perquè tant Capdepera com la resta de municipis afectats tenen fins demà a les 10 del dematí per lliurar els informes a la Delegació del Govern. Així, el Govern estatal ja tendrà tota la informació perquè dimarts es puguin activar les ajudes promeses. Mentre arriben, però, a Cala Rajada no han quedat de mans plegades esperant.

I és que, tot i la visita i les promeses del president del Govern estatal, Pedro Sánchez, a Capdepera no poden esperar que les paraules es transformin en fets. “Ja tenim màquines en marxa, empreses del municipi que estan fent aquesta feina i, òbviament, la brigada que des del moment zero estan fent feina totes les hores possibles i més”, explica Mónica Viejo, regidora d’Urbanismes de Capdepera.

Na Francisca Muñoz fa feina de valent per treure aigua de la casa on fa feina. “De fang, de l’alga, de tot…”, diu. Luigi Desiderio, un altre veí de la zona, assegura que “mai havia vist una cosa així, ni a Itàlia ni enlloc”.

Anant al Passeig Marítim, trobam dos efectes més de Glòria. Un gran forat és ben visible i escarrufa. I altre, ja l’han tapat els propietaris d’aquest negoci, perquè ocupava part de la seva terrassa. Gent com en Toni, nascut a Cala Rajada, no recordaven res semblant, i apunta “el qui digui que no hi ha canvi climàtic que vengui i ho vegi”, diu, “cada any anam a pitjor, és dramàtic”, expressa.

I un drama considerable va viure en Roger, propietari d’un restaurant just on comença el passeig de Cala Gat. Diu que per obrir l’establiment “estarem un mes i pico” perquè “les portes, algunes no s’obren, els vidres estan romputs, la façana està rompuda, hi ha rajoles que estan rompudes…”.

El negoci d’en Roger obri tot l’any, però d’altres ho fan a partir de març. Amb els 2 passejos marítims malmesos, l’Ajuntament reclama celeritat per resoldre la qüestió, especialment per l’establiment més afectat, el de Cala Gat, que s’ha enfonsat. Pere Terrassa, regidor d’Urbanisme de Capdepera, es mostra preocupat per l’inici de la temporada turística i considera important reclamar les ajudes per començar, quant abans millor, les obres del passeig.

Ja sense l’allau de polítics, lluny dels focus i els flaixos de les càmeres, la gent de Cala Rajada fa feina per superar com més aviat millor el malson anomenat Glòria.


Els pescadors de Cala Rajada tornen a port després d’una setmana a Alcúdia per mor de Glòria

26/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris