X

Caixa Colonya compra la fàbrica de Can Morató de Pollença

L'entitat ubicarà la seva seu central en aquest edifici catalogat

28/01/2020

Caixa Colonya compra la fàbrica de Can Morató de Pollença

Fa 53 anys que la fàbrica de Can Morató va tancar les seves portes. Des de llavors, l’immoble ha estat abandonat. El pas dels anys i la vegetació han degradat l’estat de l’edifici que té 3.000 metres quadrats construïts. Ara, aquest procés de degradació s’aturarà perquè Caixa Colonya ha arribat a un acord per comprar la fàbrica i ubicar-hi la seva seu central.

El projecte de reforma es decidirà a partir d’un concurs d’idees obert a tots els arquitectes que hi vulguin participar. L’edifici està protegit i se n’hauran de conservar la part principal i les dues naus laterals.

La fàbrica va funcionar des del 1922 fins al 1967. La dirigia la família Bosch-Morató i s’hi feien catifes de gran bellesa que s’exportaven arreu del món. Una activitat que donà feina a molta gent del poble i que ha quedat en la memòria col·lectiva.

Perquè la compra es faci efectiva, s’hauran de fer dues passes administratives. La primera és modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Pollença per canviar l’ús de la parcel·la que ara és sòl rústic, i ha de passar a ser sociocultural i administratiu. La segona passa és aconseguir que el Consell de Mallorca declari l’interès general del projecte.

28/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris